Bliv frivillig

 

Hjælp søges

Veterantoget drives af medlemmer af Dansk Jernbane Klub, der på frivillig og ulønnet basis restaurerer og kører med veterantoget. Vi er en blanding af mænd og kvinder, unge og ældre, der på hver vores måde hjælper med til at bevare og fremvise lidt af Danmarks historie. Det er interessen for det gamle tog, der driver værket, og alle kan være med. 

Du kan enten hjælpe til på arbejdsholdet i Høng, i baneafdelingen eller med administrative opgaver. Du kan blive uddannet til at køre med veterantoget. De forskellige uddannelser til f.eks. lokomotivfører, motorfører eller togbetjent kan gennemføres hos Vestsjællands Veterantog. 

For at hjælpe til, skal du - bl.a. af forsikringsmæssige årsager - være medlem af Dansk Jernbaneklub og være fyldt 15 år. 

 

Veterantogspersonale og administrative opgaver

Vi kan altid bruge folk, der kan bistå med bl.a. tilrettelæggelse afr køreplaner, fondsansøgninger, PR-arbejde og andre administrative opgaver.

Kontakt driftsbestyrer Lars Bjerregaard Christiansen: E-mail: formand@vsvt.dk 

 

Arbejdsholdet i Høng

(Der arbejdes både i vognhallen, Jernbanevej 10 og i remiserne bag rådhuset, Hovedgaden 37, 4270 Høng)
Arbejdsholdet mødes normalt i velfærdsbygningen, Jernbanevej 10. Normalt arbejdes tirsdag aften fra ca. 17.30 til ca. 22.30 og om lørdagen fra ca. 9.30 til 17.00 med restaurering og vedligeholdelse af damplokomotiv (DSB K 564 og OHJ 38), diesellokomotiv (OHJ 24), motorvognene VNJ M 2 og LNJ M 4 og vogne med både nye og især gammeldags metoder. I Høng remise arbejdes der forskellige dage om ugen.

Der er selvfølgelig også tid til hyggesnak og en kaffepause, hvor der diskuteres mange forskellige emner og fortælles historier over madpakken.

Du er velkommen til at kigge ind på værkstedet og se hvad vi laver. Hvis du har arbejdstøjet med, kan du også få et par "gratis prøvetimer".

Kontakt Carl Otto Jensen, for yderligere oplysninger.
Tlf. 2042 5455

 

Baneafdelingen

Der er mange opgaver i baneafdelingen i forbindelse med vedligeholdelse af sporet mellem Høng og Gørlev. Sporet skal justeres og der skal renses grøfter og klippes grene. Endvidere er der også nogle overkørselsanlæg, som skal vedligeholdes. Baneafdelingen arbejder også med at skabe et rigtigt gammelt stationsmiljø i Gørlev.

Kontakt Jan Erik Johansson, tlf. 2281 7373, e-mail: stoetvsvt@jernbaneklub.dk eller stoet@dit-veterantog.dk.